torsdag 13 december 2007

Mystorsdag

Det är något speciellt med torsdagar har jag kommit fram till. De är alltid väldigt innehållsrika. Denna torsdag är kanske lite extra speciell eftersom det är Luciadagen.
Efter första lektionen gick jag och såg på skolans årliga Luciatåg framfört av musikprogrammet. Tror inget ger så mycket julstämning som just ett Luciatåg, och just det Luciatåget. Mmmm myste så jag rös till och med. Sedan blev vi bjudna på Lussekatter och glögg i personalrummet.

I afton hade vi terminsavslutning med yogan och instruktören hade lovat ”överraskning”. När vi kom dit var det tända ljus både utanför och inne i salen. Vi brukar alltid ha värmeljus utplacerade på tallrikar, men den här gången var det även höga ljus. Bredvid några av ljusen låg lappar med budskap som: ”I detta rum råder lugn och ro” och ”Gårdagen är historia, morgondagen är okänd, nuet är verklighet. Livet är det som händer undertiden vi är upptagna med annat.” Det kändes så viktigt just då att få gå in i ett mörkt rum med tända ljus och lämna gårdagen och morgondagen och bara vara i nuet. Som avslutning på passet fick vi heat lotion att massera fötterna och axlarna med – nice! Sedan blev vi bjudna på Yogi-te och vindruvor och mandariner. Fick riktigt en sån där lyxig SPA-känsla när man satt där och drack sitt te och och kände sig så avslappnad man kan bli en vardagskväll. Välbehövligt! Vardagslyx: 80 p.

Inga kommentarer: