tisdag 20 januari 2009

Part-time interior decorator

I veckan jobbar jag halvtid som inredare. Eller ok, 20% i alla fall.

För den det har undgått fyller min mamma 50 nästa vecka och hon har bett mig fixa grejer till deras sovrum. Allt ska köpas nytt inkl lampor, gardiner, gardinsstång, överkast you name it. Jag är sugen på brun/beige/guld/brons men är rädd att jag fegar ur och kör på vitt istället.

Nu förstår jag verkligen hur svårt det måste vara att jobba som inredare. Man ser stället någon enstaka gång och sen ska man sitta och rita och köpa grejer och försöka minnas. Jag står på stan och har ingen aning om vilken färg sovrumstapeten är. Färgåtergivningen på min mobilkamera är helkass. Blir att handla på öppet köp, åka dit med grejerna och se om det passar. Så får hon också säga vad hon tycker.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kör hårt med färg vettja! Jag ska göra om vårt sovrum i sommar och som läget ser ut nu så ska jag dunka på en mörkblå tapet med silverdrag i. Jag tror att mor din vill ha mer färg än vitt... :)

Glamour Teacher sa...

ja... fast hon sa vitt. men när jag sa guld/brunt tyckte hon att det lät spännande. nu verkar hon som vara inställd på det. eller på en blandning. vilket det nog lär bli.

Anonym sa...

Blir spännande att se resultatet =)

Anonym sa...

Davids syrra har gjort rätt mkt brunt, guld... i sovrummet. De har valnötsgolv och valnötssäng och sedan bruna tapeter med guld/beige/vita ränder (typ) och det blev SUPER!

Glamour Teacher sa...

lät jättesnyggt med valnöt, brunt och guld! nu var det lite mer svårjobbat i det här sovrummet när mina föräldrar har en ganska knepig säng... men jag tycker det blev bra ändå!