måndag 3 november 2014

Sjuk pre-kids and now


Innan man hade barn fanns det något som i alla fall var liiite positivt med att vara sjuk. Man fick ligga i soffan mitt på dagen och se på sina favoritfilmer eller serier i sträck.

Nu är det enbart negativt. Det är svårt att sova sig frisk när man blir väckt flera gånger och måste stiga upp och göra ersättning och mata bebis. Sen måste man ordna sin egen mat också. Och om det enda orken räcker till är havregrynsgröt till middag får man mata sin treåring för det gillar inte hon. Och ligger man och vilar på dagen får man stå ut med att hon hämtar sin doktorsväska och sysselsätter sig med att peta på en med plastinstrument. Det är ju egentligen väldigt gulligt, men har man feber så vill man bara vara ifred.

Tur ändå att man har föräldrar till hjälp och en bra make. När han är hemma. För man får ju väga sin egen sjukdom mot hans inkomstbortfall också. Det är helt enkelt en massa ansvar man inte är frisk nog för.

Och inget man hade en tanke på innan man fick barn. Då tyckte man att det var nog jobbigt att bara vara sjuk. Och det är det ju.

Inga kommentarer: