tisdag 31 mars 2009

På mitt jobb bjuds det aldrig på champagne

Igår lagades det middag som vanligt på min mans jobb. Det är tur att de har ett fint kök när vi är utan.

På bardisken stod det tomma champagenflaskor från fredagseftermiddagen då de hade firat en försäljning. De har för sed att fira med champage när de har sålt för en stor summa. Innan de blev uppköpta kostade drickat 700 kr flaskan, nu tror jag de har dragit ner på kvalitén lite men ändå. En flaska var till och med halvfull fortfarande. Varför rinde de inte till mig??

På mitt jobb bjuds det aldrig på någonting. Särskilt inte champagne. In fact, det skulle nog anses som en skandal om lärarna korkade upp vinflaskor på fredageftermiddagarna. Här i Sverige i alla fall. Annat är det i Frankrike, där dricker lärarna vin till lunchen. Inte för att jag vill komma dit kanske, men här har vi inte ens en kaffeautomat med olika smaker så att man en dag skulle kunna ta sig en chockocoffe om man skulle vilja. Nope.

4 kommentarer:

Little Miss Splendid sa...

Det närmsta champangemottagning jag lär komma på blivande arbetsplatser är väl eventuellt smuttande på handspriten, och det känns faktiskt inte särskilt lockande ;-)

Glamour Teacher sa...

haha inte?? Men ditt framtida jobb kommer ändå att ha en aura av glamour omkring sig á la Grey's Anatomy. Och du vet väl att alla läkare träffas för ett glas på puben efter jobbet?!

Toby sa...

Jag tycker att ni kan fira det nya köket med MINST en flaska champagne, kanske t o m tre?

Man kan aldrig dricka för mkt bubbel!

Glamour Teacher sa...

bra idé! =)